Weldadige natuur

Een oase van rust. Ruimte. Zuivere lucht. Prachtige 360° vrije vergezichten. Genieten van de vier jaargetijden. Glooiend landschap rondom een vernuftig aangelegd coulissenpark bevolkt door vele soorten vogels. Indrukwekkende zonsondergangen het hele jaar door.

ca. 260 m2 woonoppervlak, modern comfort

Dit in zeer goede staat van onderhoud verkerend en uniek gelegen complex staat verscholen achter eeuwenoude eiken in een traditioneel carré dat typerend is voor de Touraine du Sud. Twee grote woonhuizen die rondom de cour visueel een eenheid vormen door kleurgebruik van muren en luiken en identieke dakpanbedekking. Het totale woonoppervlak van beide huizen bedraagt ca. 260 m2 en voldoet aan alle eigentijdse normen qua comfort en sfeer: elektriciteit, warmtepomp, houtkachel, open haard, (vloer)verwarming en sanitair.

Hoofdgebouw is gastenverblijf

Op 2,3 ha eigen grond staat het twee verdiepingen tellende hoofdgebouw dat nu dient als gastenverblijf. In totaal ca. 160 m2 woonoppervlakte. Met 3 slaapkamers, 2 badkamers, een woonkamer/keuken met houtkachel en 2 wc’s. Van alle gemakken voorzien. De vloeren zijn hier belegd met authentieke tomettes de Touraine.

Modern en oorspronkelijk woonhuis

Het woonhuis (van ca. 100 m2) was oorspronkelijk stal. Deze is vijftien jaar geleden onder leiding van een gerenommeerd architect ingrijpend verbouwd. Met respect en instandhouding van alle oorspronkelijke details zoals broodoven, balken, dakpannen, kalkstenen raam- en deuromlijsting en de pierres apparentes van de muren. Ook zijn er met zorg uitgezochte oude bouwmaterialen gebruikt zoals het eikenhouten parket in de zitkamer en slaapkamer.

Het woonhuis bestaat uit een ruime slaapkamer, comfortabele badkamer, aparte wc, grote zitkamer met open haard en sfeervolle woonkeuken met vloerverwarming en houtkachel.

Garage met wijnkelder

Grenzend aan het gastenverblijf is een afsluitbare grote garage plus wijnkelder, verwarmingsruimte en een ca. 30 m2 entresol die dient als berging/opslagruimte.

Vrijstaande hangar

De grote en hoge hangar heeft een oppervlak van ca. 140 m2 en biedt met gemak ruimte aan tenminste vier auto’s en tuinmeubilair.

Zwembad, vijvers, zitjes en speelhut

Op het terrein bevinden zich verder een verwarmd zwembad van 12 x 4,5 m, twee grote, natuurlijke vijvers met goudwindes en waterlelies, tuinzitjes, een afzonderlijke bloemen-, moes- en kruidentuin plus een speelhut: ideaal voor kinderen. De oude waterput, die zichzelf bijvult, wordt gebruikt voor de sproei-installatie van de tuin. Het complete terrein is als coulissenpark geïntegreerd met de omgeving en de drie huizen.

Extra service

Vanaf vliegveld of TGV-station in Tours naar Les Raffoux is het ongeveer 1 uur rijden.