Saint Flovier

Les Raffoux ligt midden in de glooiende natuur van de Touraine op 2 km afstand van Saint Flovier, een dorpje met ca. 600 inwoners, een kerk, gemeentehuis, postkantoor, huisartsenpraktijk, basischool, bakker, kleine supermarkt en apotheek. Even buiten het dorp ligt een tennisbaan en een garage (voor onderhoud en reparatie).

Loches

Op 20 km afstand van Les Raffoux ligt de middeleeuwse stad Loches (ca.7000 inwoners) aan de rivier de Indre. Het prachtige historische stadscentrum ligt rond het koninklijk kasteel dat hoog boven de stad de vallei van de Indre overheerst. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de 15e eeuw, toen Jeanne d`Arc er enige tijd verbleef alsmede de beroemde Agnès Sorel, de minnares van Karel VII. Het kasteel verkeert in goede staat en is dagelijks te bezichtigen.

Voorzieningen

Loches heeft vele voorzieningen zoals een ziekenhuis, diverse apotheken, banken, een bus- en treinverbinding met Tours (1 uur reistijd). In het historische stadscentrum vindt u café`s, restaurants, vele bakkers (ook op zondag), slagers, traiteurs en een ruime keuze aan supermarkten.

Streekmarkt

Loches staat in de wijde omgeving bekend om de markt die elke woensdag- en zaterdagochtend gehouden wordt. Hier worden de producten uit de streek verkocht zoals groentes, vruchten, foie gras, geitenkazen (bv. St Maure de Touraine) en vleesproducten, zoals de Rillons de Touraine. Verder is er een camping, nieuw zwembad, fitnesscentrum en hebben alle grote automerken er een garage.

Activiteiten

Voor de volgende activiteiten zijn volop mogelijkheden:
• Jacht (ook drijfjacht)
• Watersport, wandelen (randonnées), fietsen en mountain bike
• Vissen, paardrijden, zwemmen en tennissen
• Meerdere golfbanen op een 1/2 tot 1 uur rij-afstand
• 9-holes golfbaan bij Verneuil (op 7 km afstand)
• Ballonvaart boven het Loire-dal
• Dierentuin Zoo Parc Beauval (mooiste dierentuin van Europa), op 45 min. rij-afstand

La Touraine: cultuur

De Touraine, sedert de Franse Revolutie herdoopt tot departement Indre-et-Loire (37), is een provincie waar moeilijk anders over te spreken valt dan in superlatieven. Het begint met de beroemde kastelen aan de Loire die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Spectaculair zijn de kastelen van Chambord, Blois, Chenonceau en Amboise.

Het platteland is zeer uitgestrekt en afwisselend. Glooiende heuvels, bossen en rivieren voeren langs wijngaarden en wijngoederen, tuinen en pittoreske dorpjes met hun eeuwenoude kerkje en ‘eigen’ château.
De wijnbouw verdient speciale vermelding met onder meer de Sauvignon blanc, Vouvray, Chinon en Bourgueil.

De bewoners van de Touraine -de Tourangeaux- staan alom bekend als vriendelijk en hartelijk..